E-mail: info@arkada-trgovine.hr | Info telefon: 051 513 049

0 Proizvoda 0,00 kn
  • Najveći izbor i najbolje cijene građevinskog materijala, žbuka, fasada, izolacija i hidroizolacija, opločnika, termo blokova, kanalica i drugog crijepa, boja i lakova - i to sve na jednom mjestu.

RAMShopSite

Gradnja YTONG materijalom

YTONG je građevinski materijal od porobetona i podrazumijeva asortiman elemenata za zidanje različitih dimenzija (dužina-širina-visina). Materijal odlikuju razne karakteristike kao što su - vrhunska toplinska izolacija, iznimna nosivost, požarna otpornost, protupotresnost te višenamjenska upotreba. Jednostavan je za obradu te omogućuje veoma brzu gradnju. Objekti građeni YTONG-om su trajni, sigurni i zdravi.

YTONG se proizvodi od prirodnih sirovina: kremenog pijeska, vapna, cementa, nešto gipsa i vode. U proizvodnom procesu upotrebljava se i aluminijski prah, koji do kraja proizvodnog procesa nestane. Svi navedeni materijali neškodljivi su za okoliš, što je i jedna od karakteristika konačnog proizvoda - YTONG građevinskog materijala. To se može potvrditi bilo kojim atestom odnosno potvrdama o kvaliteti i karakteristikama proizvoda učinjenih od strane renomiranih institucija  za analizu proizvoda, kako u Hrvatskoj, tako i šire.

Toplinska izolacija
YTONG je jedinstven građevinski materijal koji je lagan, a nosiv i k tome toplinski izolativan. Vanjski zidovi debljine 30 cm bez dodatne toplinske izolacije zadovoljavaju nove, stroge  propise o toplinskoj zaštiti u zgradama. Preporuča se  izgradnja zidova debljine 36,5 cm,  čime se štedi energija za grijanje ili hlađenje objekta (30 - 50% u odnosu na klasično građene objekte).

Zvučna izolacija
Zvučna izolacija je ponajprije ovisna o gustoći materijala. Zbog porozne strukture i zatvorenih pora u YTONG materijalu  dolazi do značajnog prigušenja zvuka, posljedica čega je da ima veću zvučnu izolativnost (za cca 9dBl) od drugih materijala približno jednake gustoće.

Ušteda
Konstrukcija završnim obradama (YTONG žbukama i gletovima), u usporedbi s istom takvom klasičnom konstrukcijom, jeftinija je cca 10-15%, ovisno o vrsti objekta. Dodatna je i ušteda u netto površini zgrade zbog zidanih kompozicija uz iste toplinske učinke u odnosu na klasične. Točnu vrijednost uštede teško je uopćeno iskazati jer ona ovisi o projektu i klimatskim uvjetima gdje se objekt gradi. Za grijanje ili hlađenje kuće, potrebno je 2-3 puta manje energije. Razlog toj uštedi je izuzetna toplinska izolacija YTONG blokova.

  • Galerija slika
Ostvarite popust od 10% na gotovinsko plaćanje u našim prodajnim centrima!
Arkada trgovine

Proizvod (Kom: ) Je dodan u kosaricu.