E-mail: info@arkada-trgovine.hr | Info telefon: 051 513 049

0 Proizvoda 0,00 kn
  • Najveći izbor i najbolje cijene građevinskog materijala, žbuka, fasada, izolacija i hidroizolacija, opločnika, termo blokova, kanalica i drugog crijepa, boja i lakova - i to sve na jednom mjestu.

RAMShopSite

Izolacija zidova s unutarnje strane

25.10.2017.

Izolacija vanjskog zida najčešće se izvodi s vanjske strane u obliku izolacije fasade, međutim nekad je potrebno ili korisno izvesti izolaciju vanjskog zida s unutarnje strane (npr. ako je zgrada spomenik kulture, ako je trošak izvedbe s vanjske strane iz tehničkih ili konstruktivnih razloga previsok i slično). Treba napomenuti da je izolacija s unutarnje strane vanjskog zida manje učinkovita od izolacije fasade.

Postojeći zid može se toplinski i zvučno izolirati s unutarnje strane pločama kamene vune koristeći tehnologiju suhe gradnje gdje se ploče kamene vune postavljaju unutar podkonstrukcije gipskartonskog zida. Vrlo je važno naglasiti da kod izvedbe izolacije s unutarnje strane vanjskog zida potrebno u obzir uzeti kondenzaciju vlage, odnosno obavezna je primjena parne brane ispod gipskartonskih ploča.

Izolacija s unutarnje strane zida je rješenje koje osigurava manju potrošnju energije i smanjenje troškova vezanih za grijanje i hlađenje prostora.

Izvor: www.rockwool.hr

  • Vezani proizvodi
  • Kontakti

Acoustic - akustične izolacijske ploče
  • 0,00 kn~0,00 E u r

ROCKWOOL Acoustic su akustične izolacijske ploče od kamene vune srednje gustoće za zvučnu, toplinsku i protupožarnu izolaciju.

Acoustic EXTRA - akustične izolacijske ploče
  • 0,00 kn~0,00 E u r

ROCKWOOL Acoustic EXTRA su akustične izolacijske ploče od kamene vune velike gustoće za zvučnu, toplinsku i protupožarnu izolaciju.

Airrock LD izolacijske ploče
  • 0,00 kn~0,00 E u r

ROCKWOOL Airrock LD su izolacijske ploče od kamene vune male gustoće prilagođene za izolaciju unutrašnjih prostora.

Airrock ND izolacijske ploče
  • 0,00 kn~0,00 E u r

ROCKWOOL Airrock ND su izolacijske ploče od kamene vune srednje gustoće prilagođene za izolaciju unutrašnjih prostora.

Airrock XD
  • 0,00 kn~0,00 E u r

ROCKWOOL Airrock XD su izolacijske ploče od kamene vune vrlo velike gustoće prilagođene za izolaciju unutrašnjih prostora.

Multirock komprimirane višenamjenske izolacijske ploče
  • 0,00 kn~0,00 E u r

ROCKWOOL Multirock komprimirane, višenamjenske, izolacijske ploče od kamene vune posebno su prilagođene za izolaciju unutrašnjih prostora.

ARKADA-TRGOVINE d.o.o. -

ARKADA-TRGOVINE d.o.o.

Pošaljite upit

Ostvarite popust od 10% na gotovinsko plaćanje u našim prodajnim centrima!
Arkada trgovine

Proizvod (Kom: ) Je dodan u kosaricu.